Elektrische bedrijfswagens steeds populairder

Naast particulieren schakelen ook steeds meer bedrijven over op elektrisch rijden. De range aan elektrische bedrijfswagens is de laatste tijd flink gegroeid en blijft ook in de komende jaren zeker nog flink uitbreiden. Niet alleen zijn de onderhoudskosten flink lagen maar ook is elektrisch rijden een stuk goedkoper en schoner dan benzine of dieselwagens. Milieubewust rijden komt bovendien de naam van het bedrijf ten goede. 

Aantrekkelijke financiële regelingen elektrische bedrijfswagens

Omdat de overheid graag de uitstoot van CO2 zo laag mogelijk wil laten zijn hebben ze aantrekkelijke financiële regelingen beschikbaar gesteld voor elektrische bedrijfswagens. Denk daarbij aan motorrijtuigenbelasting, bijtelling, BPM ( belasting personenauto’s en motorrijwielen), Mia ( milieu investeringsaftrek) en subsidies. Via deze regelingen probeert de overheid zoveel mogelijk bedrijven over te halen over te schakelen op elektrisch rijden. Nieuw is de SEBA ( Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s )Een subsidie van € 5000 voor het aanschaffen van een elektrische bedrijfswagen. Deze is ingevoerd sinds 15 Maart 2021. Deze regeling geldt alleen voor nieuwe, niet-geregistreerde elektrische bedrijfswagens met voertuigcode N1 en N2 tot 4.250 kg, die bestemd zijn voor goederenvervoer. Personenvervoer is uitgesloten van deze subsidieregeling

Eigen laadnetwerk voor bedrijven

Om het werknemers gemakkelijk te maken bouwen steeds meer bedrijven een eigen laadnetwerk waar zij hun auto opladen tegen een voordelig tarief. Bedrijven kunnen ook hier rekenen op aantrekkelijke financiële regelingen als milieu investeringsaftrek en kleinschaligheidsinvesteringsaftrek.Iedere ondernemers die inkomsten- en vennootschapsbelasting betaald kan in principe gebruik maken van deze voordelen. Op deze manier kan het ook aantrekkelijk zijn voor een kleine aannemer om een eigen laadnetwerk aan te leggen. Juist deze groep die vaak nog aan huis klussen uitvoert krijgt steeds vaker te maken met zones binnen de stad waar geen benzine of dieselwagens meer mogen rijden. 

Nieuwe modellen bedrijfswagens 2021

Ook dit jaar komen er weer nieuwe modellen elektrische bedrijfswagens beschikbaar. Wat dacht u van de Opel e-Combo, Mercedes-Benz e-Citan,
Citroën Berlingo en de Peugeot e-Partner. Op deze manier wordt het overschakelen op elektrisch rijden wel heel aantrekkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *