Lesautoverzekering en Rijschool verzekering

Als rijschoolhouder is het van belang dat u goed bent verzekerd. Als rijschoolhouder loopt u namelijk het risico om schade toe te brengen aan andere voertuigen doordat u leerlingen les geeft die nog geen ervaring hebben om een auto te besturen. Met een speciale rijschool verzekering bent u verzekerd tegen schade die uw leerlingen maken. U hebt hierbij te maken met een aansprakelijkheidsverzekering zodat schade aan anderen niet op u kan worden verhaald en ook een rechtsbijstandverzekering bij conflicten. De aansprakelijkheidsverzekering kan als aanvulling worden afgesloten op de rijschoolverzekering om kosten te dekken die de rijschool verzekering niet dekt. Uiteraard heeft u altijd de beschikking over dubbele bediening in de lesauto, maar ook dan zijn ongevallen nog niet uitgesloten.

Autoverzekering voor uw lesauto

Een rijschool verzekering is ook een speciale verzekering voor lesauto’s. Anders dan een gewone autoverzekering is de bestuurder niet aansprakelijk voor gemaakte schade. Bij een zakelijke lesautoverzekering is de rijschoolhouder aansprakelijk en niet de leerlingen die les krijgen. Aanvullend dien je dus over een motorrijtuigenverzekering en ongevallenverzekering voor alle inzittende in de lesauto af te sluiten. De rijschool is verplicht om over een goede rijschoolverzekering te beschikken zodat ook leerlingen die invalide raken na een ongeval een schadevergoeding kunnen krijgen.

Soorten dekkingen lesauto verzekeringen

Hoe nieuwe de lesauto, hoe beter deze verzekerd dient te zijn zoals de volledig casco of all risk motorrijtuigenverzekering voor rijschoolhouders. Dit is vooral aan te raden bij auto’s van maximaal 4 jaar oud. Hierbij wordt ook schade aan eigen voertuig gedekt. Bij een kale WA verzekering wordt alleen schade aan andere voertuigen gedekt. Een kale casco zou daarom bij een goedkopere oudere auto voordeliger zijn en is minimaal verplicht, ook voor lesauto’s. Uiteraard is er nog de aanvullende of beperkte casco als middenweg voor auto’s die niet ouder zijn dan 10 jaar. Deze dekt ook inbraak, storm, ruitschade en diefstal. Het is handig om goed verzekerd te zijn omdat u bij gebrek aan een lesauto tijdelijk geen les kunt geven. Sommige verzekeraars bieden bij schade een vervangend voertuig die direct beschikbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *