Transport & Logistiek

      Geen reacties op Transport & Logistiek

Internationale Transport & Logistiek is een complex systeem met normen en voorschriften en kent regelmatig onverwachte gebeurtenissen zoals extra kosten en vertragingen. Expediteurs hebben de taak deze onvoorziene gebeurtenissen te vermijden en effectief te beheren.

Douane

Douanekantoren zijn officiële instanties die zich bezighouden met het reguleren van de activiteiten met betrekking tot het binnenkomen en verlaten van mensen, goederen en kapitaal van het ene land naar het andere. Ze bevinden zich in grenzen, luchthavens en kusten. Hun belangrijkste doel is om fiscale (belastinginning), gezondheids- en beveiligingscontroles te creëren. Elk product dat wordt geëxporteerd of geïmporteerd, moet via een douane-expediteur gaan en tarieven betalen.

Expediteurs

Internationale expediteurs binnen de transport & logistiek zijn entiteiten op de bestemming die zijn belast met het beheer van de aankomst van zendingen en het toezicht op de lading. Ook al zijn ze geen verladers, ze hebben toegang tot de scheepvaart over zee, per spoor, over de weg en door de lucht. Ze staan ​​ook bekend als expediteurs, transitagenten of bestemmingsagenten en ze hebben de taak problemen tijdens de afhandeling van documenten, douaneverzending en vrachtaflevering te vermijden, te identificeren en op te lossen. Expediteurs gebruiken hun contacten met partners, werknemers en vrachtvervoerders om over prijzen te onderhandelen en goederen te leveren via gevestigde commerciële routes, ze beoordelen de verschillende opties en kiezen de beste in termen van snelheid, kosten en betrouwbaarheid.

Dit zijn enkele van hun rollen

– Opereren namens exporteurs en importeurs.

– Beheren van de documentatie van transport en douanecontrole.

– Het coördineren, consolideren en deconsolideren van allerlei soorten zendingen (over zee, door de lucht of over land).

– Coördineren van de logistieke keten met onder meer rederijen, luchtvaartmaatschappijen, landvrachters en douane.

– Adviseren over transportmethoden op basis van koopwaar, herkomst en bestemming.

– Adviseren over exploitatiekosten zoals vracht, havenbelasting, verzekering, etc.

– Adviseren over douanespecificaties, voorschriften en normen van elk land.

– Opstellen van documentatie voor end-to-end transport.

– Ruimte boeken voor vracht in schepen, vliegtuigen, vrachtwagens of treinen.

Routes plannen.

– Kosten voor het inhuren en onderhandelen met rederijen, luchtvaartmaatschappijen en vrachtschepen over land.

– Transportverzekering inhuren.

– Goederen afleveren op de plaats van bestemming of bij de klant.

– Het aanbieden van diensten met toegevoegde waarde, zoals opslag, verpakking, verpakking en orderverzameling.

De belangrijkste voordelen van het inhuren van de diensten van een expediteur binnen de transport & logistiek zijn besparingen, constante communicatie met klanten over eventuele incidenten bij het douanekantoor, oplossingen naar mogelijkheden en real-time end-to-end tracking. Ook al behoudt het bedrijf de controle over zijn eigen scheepvaart, dankzij de expediteur hoeft het zich geen zorgen meer te maken over tijdrovende taken zoals het vergelijken van prijzen en het onderhandelen over diensten en kosten met vrachtschepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *