Zó kies je de juiste bestelwagen

      Geen reacties op Zó kies je de juiste bestelwagen

Koeriers, zzp’ers die pakketjes rondbrengen, of schilders die veel materiaal hebben, willen allemaal een goed bestelauto hebben waarin ze genoeg spullen kwijt kunnen. Dit klinkt heel gemakkelijk, alsof je naar de dealer gaat en er daar even één uitkiest. Echter, niks is minder waar: je moet met heel veel aspecten rekening houden. Bijvoorbeeld de grootte, waarvoor de bestelauto gebruikt gaat worden en natuurlijk de prijs. In deze blog lichten we toe waar je op moet letten tijdens het uitkiezen van een bestelauto!

Kopen of leasen?

Bedenk van te voren voor jezelf of je een bestelwagen wilt kopen of leasen. Aan beide kleven voor- en nadelen. Als je het least, dan bepaal je een standaard bedrag per maand en hoef je niet gelijk veel geld uit te geven. Een nadeel is wel dat je uiteindelijk wellicht hoger uitkomt dan wanneer je zo’n wagen koopt. Dan geef je het geld gewoon gelijk van te voren uit en hoef je niet meer na te denken over eventuele betalingen. Natuurlijk geldt wel alsnog dat je een goede bestelautoverzekering moet aanschaffen. Zo ben je verzekerd tegen schade en andere problemen die zich kunnen voordoen.

Hoe groot moet de bestelbus zijn?

Dit ligt natuurlijk geheel aan het soort activiteiten dat je uitvoert. Vervoer je voornamelijk pakketjes? Dan is het wel handig als er genoeg ruimte is, zodat je niet telkens terug hoeft naar de standplaats om nieuwe pakketen op te halen. Als je bijvoorbeeld klusjes aan huis verricht, is het ook handig als-ie groot genoeg is om al het apparatuur en de materialen mee te kunnen nemen. Ook moet je goed kijken naar hoe zwaar het busje maximaal mag zijn. In het geval dat je veel zware dingen meeneemt, moet je dus een bus kopen die een zwaarder gewicht kan hebben.

Hoe veilig is het?

Veiligheid staat altijd voorop. Of je de bestelwagen nou voor jezelf gebruikt of dat je personeel erin rijdt, het dient gewoon veilig te zijn. Zijn er speciale fittingen, zoals metalen schotten, die voorkomen dat spullen zich kunnen bewegen en bij de bestuurder terecht kunnen komen? Hoe zit het met de algemene veiligheidsvoorzieningen, zoals airbags en gordels? Zorg ervoor dat het busje dat je koopt alle veiligheidsmaatregelen heeft; dit heeft ook te maken met de bestelwagen verzekering die je moet afsluiten. Check deze website om meer te weten komen over het afsluiten van de juiste verzekering voor de bestelauto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *