Zo werkt de draagarm in een Smart

De Smart is misschien wel een van de meest bekende kleine auto’s ter wereld. Dit wagentje is compact, ideaal om mee in te parkeren en toch krachtig genoeg voor lange afstanden. Een smart heeft dan ook alle onderdelen die andere auto’s ook hebben. De draagarm Smart is minstens zo belangrijk als in elke andere auto. 

Wat is een draagarm?

De draagarm is een onderdeel in de auto waar eigenlijk de hele auto op leunt. Het is het geraamte, de basis, de arm die alles draagt. In een Smart is dit onderdeel ook hartstikke hard nodig, ook al is deze auto veel kleiner. De draagarm vangt. Ook is een draagarm noodzakelijk om te sturen zonder heel veel tegenkracht. Bij hoge snelheden komt er namelijk ontzettend veel kracht vrij en dit kan een auto zonder de draagarm niet opvangen. 

draagarm smart

De voordelen van een Smart

Zoals je je nu weet, is de draagarm dus zelfs in je Smart een onmisbaar onderdeel. Het is bovendien een van de voordelen van een Smart: dit onderdeel is kleiner dan in andere auto’s, en dat geldt eigenlijk voor alle andere onderdelen ook. Vervangen van onderdelen is dan bijvoorbeeld ook veel goedkoper. De Smart heeft daarnaast nog veel meer voordelen:

  • Doordat het zo’n klein model is kun je altijd en overal inparkeren.
  • Ze zijn goedkoper dan veel andere auto’s.
  • Ze zijn niet minder stevig of snel dan andere kleine auto’s. 
  • Onderdelen zijn vaak goedkoper. 

Zoals je ziet heeft de Smart dus een hoop voordelen ten opzichte van andere auto’s. Toch is het wel goed om alert te zijn op alles waarop je ook alert zou zijn bij een andere auto. Denk dan bijvoorbeeld aan wanneer je de draagarm moet vervangen.

Wanneer vervangen?

De draagarm vervangen hoeft in theorie niet vaak want het is een onderdeel dat het hele leven van de auto mee zou moeten gaan. Soms is dat toch niet het geval. Vaak merk je dat tijdens het sturen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *