Zundapp onderdelen vervangen: dit moet je weten

Zundapp is een Duits merk dat vanaf de jaren 60 zeer populaire bromfietsen produceerde. De bromfietsen van Zundapp zijn licht, zien er uniek uit en hebben jarenlang hét straatbeeld gevormd wat betreft bromfietsen. Samen met Kreidler was Zundapp wellicht het bekendste en meest populaire merk in Nederland en Duitsland.

Mooie Zundapp

Bromfietsen en meer

Zundapp is namelijk een Duits merk. Het bedrijf produceerde naast bromfietsen ook auto’s, vliegtuigen, motoren en zelfs naaimachines. Alles waar een motor in moet. De bromfietsen waren in eerste instantie niet de grootste productie van het bedrijf maar het is wel waar ze uiteindelijk het meest bekend om zijn geworden. 

In de jaren 80 stopte Zundapp met het produceren van bromfietsen. Het duurde niet lang of Zundapp onderdelen werden moeilijk om aan te komen. Gelukkig maakt Zundapp nu een comeback. Iedereen die zijn vintage oldtimer bromfiets heeft bewaard zal daar nu blij mee zijn. Dankzij verschillende aanbieders online kun je nu namelijk de gebroken of missende onderdelen van je Zundapp vervangen. 

Zundapp

Verboden te rijden

Helaas is er een kans dat je in de toekomst niet meer overal met jouw vintage brommer mag rijden. Ook een Zundapp is dan wellicht op sommige plekken verboden. Dit heeft te maken met de vervuilendheid van die oude motoren waar Zundapp op rijdt. Net zoals sommige auto’s niet meer de binnensteden inmogen, kan dit op termijn ook gaan gelden voor oldtimer brommers en motoren. Houd daar dus rekening mee als je een Zundapp gaat herstellen.